Downloads

Certificeringen & keurmerken

Professionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste dingen voor een bedrijf om succesvolle en langdurige relaties met hun klanten op te bouwen. IJzer & Metaalhandel Stal is dan ook in het bezit van alle benodigde certificeringen die voor deze 3 kernwaarden staan zodat wij de dienstverlening die u van ons gewend ben kunnen waarborgen. Hieronder vindt u een overzicht over welke keurmerken en certificeringen wij beschikken.

NIWO

Ons bedrijf is in het bezit van een NIWO-certificaat, wat inhoudt dat wij gecertificeerd afvalstoffen kunnen inzamelen en vervoeren.

VIHB

Voor bedrijven die zich in Nederland bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen is vermelding op de landelijke VIHB-lijst verplicht.                                                  

Wat betekent VIHB?

V = vervoerder van afval
I  = inzamelaar van afval
H = handelaar in afval
B = bemiddelaar in afval                                                                                         

Ieder bedrijf heeft een eigen VIHB nummer wat begint met de eerste 2 letters van de provincie waar het gevestigd is, gevolgd door een unieke 6-cijferige code en wordt afgesloten met VIHB.                                                                                

VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een programma dat uw bedrijf helpt om veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen te verminderen.

VCA is bedoeld voor bedrijven die veilig en gezond werken belangrijk vinden en hierin structureel willen investeren. En dan vooral voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken.

MRF keurmerk

Het MRF keurmerk is het belangrijkste keurmerk in de metaalrecycling branche. MRF leden zijn metaalrecyclers die professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel hebben. Alle leden hebben het MRF Keurmerk en worden geregeld gecontroleerd. Steeds meer overheden en bedrijven willen alleen met gecertificeerde recyclers werken. IJzer & Metaalhandel Stal is dan ook trots dat wij als 1 van de weinige recycling bedrijven in de regio over dit keurmerk beschikken.